Mi a Masa?

A MASA szó utazást jelent. A MASA a Szochnut (The Jewish Agency for Israel) és az izraeli kormány projektje, amely hosszú távú tanulási programokat kínál érettségizett zsidó fiataloknak 30 éves korig. A MASA több mint 200 programra nyújt személyes ösztöndíjat a jelentkező származási országától és anyagi helyzetétől függően. A projekt előírásai a legmagasabb színvonalat biztosítják minden programon, sok program egyetemi akkreditációval is rendelkezik.

 Minden MASA program tartalmaz:

 • Héber tanulást
 • Tanulást a cionizmusról - múlt, jelen és jövő
 • Kirándulásokat Izraelben - megismerni a társadalmat és kultúrát
 • Önkéntes munkát, cselekvést a közösségért, Izraelért
 • Tanulságos és kreatív közös tevékenységet izraeli és más külföldi fiatalokkal
 • A személyes képességek fejlesztését
 Ne mulaszd el ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy megváltoztasd saját életed és másokét is! Gyere el egy szemeszterre vagy egy teljes tanévre Izraelbe, és garantáljuk, hogy nem csak emlékekkel leszel gazdagabb!

 

Öt kis lépésre Izraeltől:

 1. Válaszd ki a Neked legjobban tetsző programot.
 2. Lépj kapcsolatba a magyar MASA koordinátorral a Szochnutban.
 3. Töltsd ki a MASA ösztöndíj igénylő lapot, valamint a programra való jelentkezési lapot, csatold hozzájuk a szükséges dokumentumokat, hozd be a Szochnutba, és mi elküldjük Jeruzsálembe.
 4. Ha elfogadták jelentkezésedet, a MASA mailben értesít.
 5. Vízum, repülőjegy, csomagolás, és már úton is vagy Izraelbe!

További információ a Szochnut irodában (1061 Budapest, Paulay Ede u. 1., Izraeli Kulturális Intézet), a 06-1-374-3064-es telefonszámon, valamint a masahungary@masaisrael.org e-mail címen és a www.masaisrael.org honlapon.

JAFI Taglit IKI IKI
Oranim Masa Paidea Makom