Szochnut

A Szochnut (The Jewish Agency For Israel) elsődleges célja, hogy kapcsolatot teremtsen Izrael és a diaszpóra zsidósága között. Eredetileg cionista szándékkal hozták létre közel száz éve, a mai napig is az Izraelben letelepedni vágyók legfőbb segítője.

Magyarországon, ahol a régió legnagyobb zsidó közössége él, 1989-ben kezdte meg működését. Mára a budapesti iroda Európa kilenc országáért felelős.

A szervezet fő feladatai közé tartozik az izraeli kultúra, a héber nyelv, a zsidóság történelmének és hagyományainak megismertetése, eljuttatása minél több emberhez, és ezáltal a zsidó identitás megőrzése, erősítése.

Különféle oktatási programokra, ösztöndíj-programokra, szakmai gyakorlatokra, nyelvtanfolyamokra, önkéntes munkákra juthatnak ki Izraelbe általunk az érdeklődők. Rendezvényeket, nyelvtanfolyamokat, előadásokat, szemináriumokat szervezünk Magyarországon és a régió országaiban.

Kiemelt feladatunk a zsidó fiatalok támogatása, oktatása, így a zsidó ifjúsági szervezetek tevékenységét is segítjük és figyelemmel kísérjük.

A Szochnut magyarországi alapítványa a ZSOIK Alapítvány - Zsidó Oktatási és Információs Központ Alapítvány.

                                      Támogassa a Szochnut alapítványát adója 1 százalékával!
                                                                  Adószáma: 18154764-2-42

 

Szochnut
ZSOIK Alapítvány
HOKK Alapítvány
JAFI Taglit IKI IKI
Oranim Masa Paidea Makom